Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Régi bulik leporolt emlékei

Ne féljünk nosztalgiázni! Meg aztán elérkeztünk abba a korba, amikor - statisztikailag legalábbis - már kevesebb van előttünk, mint mögöttünk.

Utolsó 5 komment

Csurtusék utaznak

Nincs megjeleníthető elem

Csuri főz

Nincs megjeleníthető elem

Ótelek, 1986. május 1. - első poszt

2007.08.07. 16:01 csurtus










Sportfoglalkozás. A jelenlévő két Albert testvér a tollas- és a röplabda kereszteződéséből származó, lokális találmánynak minősülő sportot űzi, mérsékelt sikerrel.










Attila és Zsuzsi kicsit szorongva várják a juhászok érkezését; Tuskó a Poljot márkájú  karórájára pillantva megállapítja: a Gyere Bodri kutyám… című mestermű eléneklése három percen belül aktuálissá és elkerülhetetlenné válik.





A két (vagy három?) bárány teteme. Van valami szánandó, valami kiszolgáltatott ezekben a testekben; mintha éreznék, hogy hamarosan a tűz, a parázs, majd fogak és a gyomorsav martalékává válnak. Úgy is lesz.












A pokróc jótékony leple alatt Csuri védelmet keres (és talál) Dénes férfias karjaiban. Egy gyönge nő mindig is tudta értékelni a biztonságot, s van-e erre megfelelőbb alfahím nálam? – gondolja Dénes.




















Csuri megfürdeti arcát a távolról érkező gamma-sugárzásban; Ildis a háttérben fintorog, mert valaki fennhangon a fokhagymás, nyers báránymájról beszél.





















Pár perccel később: Csuri a gamma-sugárzást felcseréli Jamessel; ez utóbbi kritikusan figyeli a távolban amatőr módon pingpongozó suhancokat.




















Galambos Tibi aggódva szemléli a kóbor kutyát. Estére furcsa lesz neki, hogy a vacsoránál a kutyát már nem látja, viszont a két kialkudott bárány helyett a pásztorok hármat hoztak. Csuri nem foglal állást; megpróbál úgy tenni, mintha a kutya nem is létezne. Pedig létezik. Még.














Csuri kipróbálja, hogy Pipec (aki a fényképet készíti) bal szemmel nézve is ugyanolyan erősnek tűnik-e, mint kettővel. Tuskó azon mulat, hogy nem.







Dénes és Tuskó a napra tudnának nézni (ha nem lenne éjszaka), de egymásra nem.


 


 


Tuskó, mint Játékmester elgondolkozik a Szabálykönyv azonnalos módosításának kategorikus imperatívuszán, miközben odakint tombol a tavasz, az üvegben található pálinka szintje viszont aggasztóan csökken. Dénes egy feladvány megfejtésén töri a fejét. A kép jobb alsó sarkában Ildis feje látható.


Szólj hozzá!

Címkék: ótelek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása