Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Régi bulik leporolt emlékei

Ne féljünk nosztalgiázni! Meg aztán elérkeztünk abba a korba, amikor - statisztikailag legalábbis - már kevesebb van előttünk, mint mögöttünk.

Utolsó 5 komment

Csurtusék utaznak

Nincs megjeleníthető elem

Csuri főz

Nincs megjeleníthető elem

Ótelek, 1986. május 1. - harmadik poszt

2007.08.13. 08:13 csurtus

Párduc arcát elnézve az első szó, ami eszünke jut: elszántság.

Igen. Ez az ember olyannak tűnik, mint aki elhatározott valamit, s azt tűzön-vízen keresztül megvalósítja.

Ebből kiindulva nem sok jövőt jósolunk az izraeli borosüveg tartalmának, melyet emlékeink szerint Galambos Tibi dobott be a közösbe.





Pipec semmit sem bíz a véletlenre: a feltrancsírozott kisemlős testét megszaglássza, s közelről is szemügyre veszi, nehogy kiderüljön: báránybőrbe bújt farkast fogunk vacsorázni.







Az igazság pillanata: Imolka rábukik egy kovászos uborkára, mialatt jobb kezéből nem engedi a poharat. Pipec ezalatt azon spekulál, hogy az illemszabályok szerint kell-e kést-villát használni, ha a társaságban  hölgyek is vannak.

Később úgy dönt: nem. És milyen igaza van!










Óteleken nemcsak a szellemek és az intellektusok, valamint az emésztőcsatornák és a májfunkciók párviadala folyt, hanem az egészséges testmozgás hívei is kibonthatták zászlaikat.

Ezen a képen az asztalitenisz lokális gigászai mérik össze erejüket: szemben a higanymozgású Attila, háttal a jellegzetes testtartásáról húsz év múlva is könnyen felismerhető Pipec ejti ámulatba a háttérben, a fa árnyékában békésen italozó Jamest, Tiborenkót és Tuskót, akik egyáltalán nem figyelnek a sportolókra.















A kronológia nem a krónikás erőssége: ez a kép az óteleki központi pályaudvaron (?) készült, az érkezésnél. A résztvevők arcán derű és várakozás. Imolka még nem tudja, hogy ez a buli egy újabb lépés virtuális nagykorúsítása felé.

A kép láttán először zavarban voltam, mert nem tudtam, hogy ki ez a jóképű, laposhasú csávó itt, fehér pólóban. Aztán felismertem a farmerje jobb combrészén található, téglalap alakú foltot.


















Fóka érdeklődve figyeli, amint Ildis szilárd táplálékot vesz magához és elhatározza: ennyi kihagyás után másnap ő is kipróbálja.

A háttérben Tuskó, a rangjelzés nélküli tábornoki egyenruhájában éppen egy reflexíjjal lő, emlékeink szerint az udvaron található egyik gyümölcsfán megtelepedett fehéregerekre. Párduc nem érti a gesztust, hiszen ő nem látja a rágcsálókat, tudniillik későn kelt és még nem volt ideje utánatölteni.









(A képekért köszönet Pipecnek)


Szólj hozzá!

Címkék: ótelek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása