Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Régi bulik leporolt emlékei

Ne féljünk nosztalgiázni! Meg aztán elérkeztünk abba a korba, amikor - statisztikailag legalábbis - már kevesebb van előttünk, mint mögöttünk.

Utolsó 5 komment

Csurtusék utaznak

Nincs megjeleníthető elem

Csuri főz

Nincs megjeleníthető elem

Karnevál

2007.08.11. 08:11 csurtus

Valamikor '85 februárja, de nem biztos.











A jelmezbál fő motívuma a középkor volt. Ennek érdekében a színház jelmeztárából szereztünk be cuccokat. Ezen a képen a szemérmes (ámde dohányzó) várkisasszony szerepében Csuri, a lovag - mi sem természetesebb - Tuskó, akinek (arckifejezéséből ítélve) valószínűleg ráléphettek a lábára.













Igen, jól tippeltünk: Tuskó éppen mutatja Dénesnek a rettenetes sebeket, amelyeket valószínűleg egy sárkány vagy egy ellenséges lovag ejtett a lábszárán. Dénes nem érzékeli a helyzet komolyságát, ezért vigyorog.














Ahogyan azt mindenki tudja, a lovagok lételeme az udvarlás. És ki lenne erre a legmegfelelőbb alany, mint egy udvarhölgy, jelesül Ildis? Az udvarhölgyek akkoriban szinte valamennyien dohányoztak; a felkorbácsoló illat, amely egy női nyak és váll találkozásánál szinte tapintható, teljesen elborítja Tuskó agyát.


























A csapodárság sohasem volt Tuskó kenyere. A szeméből sugárzó visszafogott szomorúság arra utal, hogy vagy elfogyott a cigarettája, vagy Irén részesítette határozott visszautasításban.
















A lovagok korára leginkább az volt a jellemző, hogy a szereplők még hittek az olyan elvont és közelebbről meg nem határozható fogalmakban, mint a barátság meg a szolidaritás.

A szerencsétlen kis hülyék...




A várkisasszony lábai elé történő rogyás elvileg mindig meghozta a maga gyümölcsét. Elvileg, mondom. A valóság ennél kegyetlenebb: Ildis elnéző mosolya nem ígér túl sok gyümölcsöt Tuskónak, akinek kényszeredett mosolya az mutatja: tisztában van a kudarccal és hamarosan Dénes borából lesz kénytelen fogyasztani. Fóka a Kisfókával tárgyal, vélelmezzük: pedagógiai alapkérdésekről.

2 komment

Címkék: karnevál

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Albert Laci 2007.08.20. 17:24:00

Lehet, hogy az "Attila, the Hun" cimű allegórikus összeállitásról nem készült fotó? Mert nekem sincs...

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.08.20. 18:07:08

Attól tartok nem.

(Akkoriban a fényképezőgép már fel volt fedezve?)
süti beállítások módosítása